Nieuws

Deze pagina bevat nieuws over Stichting Spaarnezicht zelf, maar biedt ook inzicht in actuele ontwikkelingen op het gebied van 'zwerfjongeren'.

 

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig door Spaarnezicht op de hoogte gehouden worden? Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief. Stuur een mail met dit verzoek naar nieuwsbrief@spaarnezicht.nl. Je ontvangt dan driemaal per jaar de Spaarnezicht E-Nieuwsbrief in je mailbox.

 

Hieronder vind je de meest actuele nieuwsitems:

 

‘Zorg dichterbij de burger’, dat is het adagium van Rutte II. De gemeenten, waaronder de veiligheidsregio Kennemerland, hebben dit onverkort overgenomen. Dus ook de gemeente Haarlem. 

Dat adagium klinkt alsof alles anders moet. Dat men gelooft dat deze visie op Zorg vernieuwend en spraakmakend is.

Lees meer...

Om het leven en werken in Pension Spaarnezicht voor zowel bewoners als medewerkers zo prettig en veilig mogelijk te laten zijn, werkt Spaarnezicht intensief samen met andere instellingen. Zo is Odibaan sinds maart 2012 een belangrijke samenwerkingspartner van ons.

Lees meer...

Vanaf 2013 wordt Spaarnezicht opgenomen in het Kompas van de regio Midden- en Zuid-Kennemerland. Concreet betekent dit dat een van onze kernactiviteiten, het aanbieden van onderdak aan dak- en thuisloze jongeren – vanaf nu structureel gefinancierd wordt uit dit regionale budget. Goed nieuws dus!

Lees meer...

In 2011 heeft PI Research onderzoek gedaan naar de werkwijze van Spaarnezicht en de effectiviteit van de zorg en begeleiding die wij zwerfjongeren bieden. De onderzoeksresultaten en aanbevelingen staan beschreven in het rapport "Spaarnezicht belicht".

Klik hier om het rapport te downloaden.