Bewoners van Spaarnezicht uitgelicht

Spaarnezicht biedt onderdak aan jongeren tussen 16 en 23 jaar. Maar wat zijn dat voor jongeren? En met welke problemen hebben zij te maken? Om daar beeld van te krijgen, beschrijven wij in deze serie steeds één bewoner, zijn voorgeschiedenis, zijn problematiek en de wijze waarop wij hem in Spaarnezicht begeleiden.

 

Wie wonen er in Spaarnezicht?

Spaarnezicht hanteert in haar opvangbeleid een zeer lage drempel en is niet gefocust op een bepaalde categorie jongeren. Dat betekent dat wij ook jongeren opvangen die voortkomen uit de lichtverstandelijke gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg, justitiële inrichtingen, vluchtelingenwerk, AWBZ en de maatschappelijke opvang.

Om inzicht te krijgen in de complexiteit van deze problematiek, beschrijven we hier enkele specifieke bewoners van Spaarnezicht.

Lees meer over:

 

Bart*, 19 jaar oud, heeft zeven maanden in Pension Spaarnezicht gewoond. Hij is aangemeld bij de BCT door een medewerker van Streetcornerwork Amsterdam. 

Lees meer...

De 22-jarige Elisa* heeft bijna twaalf maanden in Pension Spaarnezicht gewoond, met een onderbreking van drie maanden. Elisa is tijdens deze onderbreking opgenomen geweest. Zij is de laatste keer aangemeld door haar behandelaar.

Lees meer...

Maarten*, 23 jaar oud, heeft een kleine acht maanden in Pension Spaarnezicht gewoond. Hij is aangemeld door Team Integrale Zorg (TIZ), onderdeel van de GGZ Ingeest Haarlem.

Lees meer...