Vanaf 1 januari 2011 moet jij (of jouw aanmelder/aanvrager) je aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (de BCT). Via telefoonnummer 023 511 41 55 kun je een afspraak maken met de BCT.

Je kunt je ook direct bij de BCT aanmelden: je kunt hier iedere werkdag terecht tussen 9.00 en 12.00 uur. De BCT is gevestigd aan de Wilhelminastraat 10 in Haarlem.

 

Let op: in principe kunnen de jongeren die wonen in de Veiligheidsregio Kennemerland een beroep doen op de BCT voor maatschappelijke opvang. De Veiligheidsregio Kennemerland omvat de gemeenten Haarlem, Heemskerk, Beverwijk, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede, Velsen, Zandvoort, Haarlemmerliede-Spaarnwoude en Uitgeest. Woon je in een andere gemeente dan hierboven genoemd? Dan word je in eerste instantie verwezen naar je eigen regio.

 

Aanmelden bij Spaarnezicht

Als de BCT gesloten is (dus op werkdagen na 12.30 uur en in de weekenden), kun je je ook telefonisch bij Spaarnezicht aanmelden. Het telefoonnummer van Spaarnezicht is 023 531 30 73 (zie ook Contact). De medewerker van Spaarnezicht geeft jouw gegevens (naam, geboortedatum en de gemeente waar je vandaan komt) door aan de BCT en vertelt je precies wat je moet doen.

 

Intakegesprek

Als de Brede Centrale Toegang besluit dat jij in aanmerking komt voor opvang en begeleiding bij Pension Spaarnezicht, dan ontvangt Spaarnezicht een digitaal aanmeldingsformulier waarin de - voor dat moment - belangrijkste gegevens en de hulpvraag staan genoteerd. Bij een mogelijke plaatsing nemen wij, zodra er een plek vrij komt, contact op met jou en/of jouw aanvrager. Er vindt dan eerst een intakegesprek plaats, waarna je nog dezelfde dag terecht kunt in Pension Spaarnezicht.